“No Drugs, Food Hub, a sustainable alternative for youth and the communities in Librazhd”

277299095_1763421863832952_5657072275870468544_n

360 farmers in the area of Librazhd will be supported by the EU funded project “No Drugs, Food Hub, a sustainable alternative for youth and the communities in Librazhd” to support them to address farmers issues in finding the market to sell their products. The project implemented by Librazhd Municipality and World Vision Albania has started the work to build […]

Nga Paola, Lezhë/ Të luftosh për veten

P

Eta është 14 vjeçe dhe para disa vitesh ka humbur babain. Për shkak të pamundësisë së saj ekonomike, shokët dhe shoqet e klasës e ngacmojnë. Sikur të mos mjaftojë, ajo vuan edhe nga disa probleme shëndetësore. Eta është edhe e sëmurë nga veshkat, gjë që herë pas here i sjell shqetësime. 

Kristina, Librazhd/ Interneti, zhvillim por edhe rrezik

Foto 2 Kristina

Varësia ndaj internetit, rreziku dhe pasiguria që vjen nga përdorimi i pakontrolluar i tij, është një problematikë e mprehtë për adoleshentët sot në Shqipëri. Kristina 14 vjeç nga Librazhdi pjesë e blogut “Reporteri”, e ka projektuar shqetësimin e saj dhe moshatarëve, në formën e një foto-eseje. Ndiqeni…

Dilema…

3_ok

Nëpërmjet ilustrimeve të veçanta të Xhesikës nga Tirana, pjesë e blogut “Reporteri”, vjen historia e Stelës… Dilemat e saj për të folur me moshatarët e saj për dhunën brenda mureve të shtëpisë, por dhe dilemat e tyre për të qenë pranë saj, apo për t’u treguar indiferentë…  80% e prindërve pohojnë se e përdorin dhunën si […]

Foto/20 nisma në shërbim të komunitetit

loop-6

Bullizmi; braktisja e shkollës; përkrahja e fëmijëve me aftësi të kufizuara; hapësirat kreative për të moshuarit, të rinjtë e fëmijët; por edhe ndërgjegjësimi për jetë të shëndetshme janë vetëm disa ndër 20 nismat komunitare që të rinjtë e grupmoshës 18-25 vjeç pjesëmarrës në projektin “Rritja e Integrimit Socio-Ekonomik e të Rinjve të Kosovës-SKYE” kanë ndërmarrë […]

Foto-ese/ Një lojë e gabuar…

markela 2

Një lojë e thjeshtë mes shokëve të klasës, që në një moment u shndërrua në një dhunë fizike dhe psikologjike për njërin prej tyre… Historia që Markela, reporterja nga Kurbini ka fokusar në foto-reportazhin e saj është një prej rasteve sesi në jo pak raste fëmijët në Shqipëri, e konsiderojnë dhunën pjesë të lojës… 56% […]