Tungjatjeta Arta!

Arta sot mund të eci! Mund të shkojë në shkollë duke ecur ngadalë, e mbështetur tek dikush… Mund të qëndrojë në këmbë… Kanë kaluar vetëm 7 muaj nga dita kur 8-vjeçarja, u bë pjesë e “Tungjatjeta …Jetë” Sot Arta mund të zhvendoset në shtëpi duke ecur këmba-dorazi, mund të qëndrojë vetë në këmbë për pak […]

Shërbime të specializuara për Sofielën, largësia nuk është më një problem

332207270_1261138007827603_1006336158730481335_n

English below Sofiela nga Prrenjasi ka një lidhje të fortë me Mimozën, psikologën që çdo javë udhëton drejt shtëpisë së vogëlushes për t’i ofruar asaj terapi zhvillimi. 10- vjeçarja me aftësi të kufizuara merr çdo javë shërbim të specializuar në shtëpi dhe është një prej fëmijëve përfitues të projektit “Qendër Komunitare për shërbime ndaj aftësisë […]

Ruajtja e biodiversitetit në parkun Korab-Koritnik, takime ndërgjegjësuese në 10 fshatra

2

English below  71 anëtarë të komuniteteve lokale në Dibër janë bërë pjesë e takimeve ndërgjegjësuese për rëndësinë e përdorimit të qendrueshëm të burimeve natyrore dhe përfitimet që sjell ekosistemi natyror në ekonominë lokale. Ruajtja e biodiversitetit në parkun Korab-Koritnik ndikon drejtpërdrejt në përmirësimin e jetës së banorëve, pasi parku natyror ka potencial të madh për ekonominë […]

Shkëmbim eksperiencash mes tre bashkive për riintegrimin e të kthyerve nga emigracioni

1

Shkëmbejmë eksperiencat, ndajmë sfidat dhe mësojmë nga praktikat e mira ndërmjet bashkive për riintegrimin e të rikthyerve nga emigracioni. Përfaqësues të Bashkisë Korçë dhe Maliq, të angazhuar me projektin RE-IN-VEST, janë mirëpritur nga nënkryetari i bashkisë Kurbin dhe përfaqësues të tjerë të bashkisë në një takim 2 ditor. Ata kanë ndarë së bashku praktikat më […]

Një grua e fuqizuar, një familje e fuqizuar

Korca

 “Jeta në fshat nuk është e lehtë për vajzat dhe gratë. Duhet të punosh shumë dhe shpesh përballesh edhe me paragjykim,” – thotë Nertila nga Korça, nënë e tre fëmijëve. E martuar në moshën e ëndrrave, vetëm 19 vjeçe, ajo nuk arriti dot të shkollohej dhe të merrte një profesion. 36-vjeçarja kujton se i është […]

130 të rinj nga Shkodra dhe Ulqini gati për tregun e punës

a

Duke u dhënë të rinjve aftësi të posaçme që i përgatisin për tregun e punës ata kanë më shumë mundësi të gjejnë një punë dhe të jenë të pavarur. 130 të rinj nga Shkodra dhe Ulqini janë pajisur me njohuri se si të integrohen në tregun e punës dhe të nisin sipërmarrje të vogla në […]

Gjeniu i matematikës në “Festojmë Familjen”

Artemisi gjeniu (2)

Në zonën ku banon, të gjithë e thërrasin “gjeniu i matematikës”. Ai mund të shumëzojë, pjestojë, mbledhë dhe zbresë lehtësisht një numër me numra dy, tre dhe katërshifrorë, pa patur nevojë për një makinë llogaritëse. Ndërsa ti e pyet, ai e ka gjetur përgjigjen. Numrat janë bota e tij, pasioni i tij. Ermisi nga Thumana […]

Argi nga Durrësi: Udhëtimi im me World Vision vazhdon….

Foto e Argit

Unë në jam Argi, 16 vjeç. Ajo çfarë dua të ndaj me ju është eksperienca ime si pjesë e grupit “Impact” në World Vision, një rrugëtim i vlefshëm që jam i lumtur se ende vazhdon… Rrugëtimi im si pjesëmarrës në World Vision nis me angazhimin tim me të rinjtë e grupit “Impact” në vitin 2018 […]

Të rinjtë e Shkodrës informohen se si të iniciojnë një start-up

Foto trajnimi 2 OK

Për shumë të rinj ideja e hapjes së një biznesi mund të duket një sipërmarrje e madhe dhe e pamundur. Të ndërtosh një biznes nga e para nuk është shumë e lehtë sepse kërkon të kesh njohuritë e duhura, të njohësh tregun, të planifikosh mirë, por edhe të gjesh fondet për mbështetje. Për të gjithë […]