Say It

Të rinjtë janë plot ide. Kreativiteti, energjia dhe vullneti i tyre janë të domosdoshme për të sjellë ndryshimin e kërkuar në shoqëri. Ata janë të ndjeshëm ndaj problematikave dhe të gatshëm të përfshihen në zgjidhjen e tyre.  Përmes aksioneve vullnetare në grup ose individualisht, të rinjtë mund të veprojnë për të përmirësuar komunitetin, shkollën, mjedisin […]

Bordi Këshillimor Rinor 2023

FZH_7198

Pjesëmarrja e fëmijëve dhe të rinjve është në qendër të programeve të World Vision Albania. Më shumë sesa thjesht t’u krijosh hapësirë të shprehin idetë e tyre, pjesëmarrje do të thotë t’i dëgjosh ata, të përfshihesh në një dialog kuptimplotë me ta, t’u kushtosh vëmendje pikëpamjeve të tyre dhe të veprosh për të adresuar shqetësimet […]

Për Klevisin, Xhemalin dhe Egzonin, që ta jetojnë jetën në plotësi

Egzoni dhe Dhurata

“U trondita kur mësova se djali im i parë kishte çrregullime të spektrit të autizmit. Ndërsa e kisha të vështirë të pranoja realitetin, ndodhi që edhe kur lindi djali i dytë, ai kishte të njëjtin çrregullim. Kur të papriturat e jetës dukej se më kishin sfilitur mjaftueshëm, mësova se edhe djali i tretë kishte çrregullime […]

Buzëqeshja e Amarës

Sapo afrohesh drejt shtëpisë njëkatëshe, ku lulet e para kanë filluar të çelin e natyra të gjelbërojë, ajo që tërheq më shumë vëmendjen është buzëqeshja e Amariliz, ose siç e thërrasin të gjithë Amara. Duket sikur ajo buzëqeshje është po aq e ëmbël, e ngrohtë dhe shpresëdhënëse sa edhe vetë pranvera. Me një përqafim të […]

Ndërhyrja që bëri të pavarur Severinon

DSC_7994

Severinon e gjejmë duke luajtur me top. Ky është aktiviteti më i rëndësishëm për të gjatë kohës së lirë. Futbolli është hobi më i madh i 10-vjeçarit. Ka njohuri për të gjitha ekipet e mëdha, ndërsa lojtari i tij i preferuar është Cristiano Ronaldo. Megjithatë, pavarësisht lidhjes së fortë që ka me topin, sapo sheh […]

Bashkë për të transformuar jetët e fëmijëve

4_11zon

“Motivi që më shtyn çdo ditë për të sakrifikuar nga koha dhe jeta ime, është dëshira për të parë jetë fëmijësh të transformuara. Megjithatë, që të arrij këtë gjë, më është dashur që çdo ditë të transformoj edhe veten time me dije të reja,” – thotë mësuese Enkelejda nga Korça. Nënë e dy djemve, Enkelejda […]

Marsela Çibukaj, ambasadore e World Vision Albania

328930030_719635479908268_4913551265881514350_n

English below Një tjetër personazh i njohur i bashkohet World Vision në Shqipëri në kauzat në mbështetje të fëmijëve, të rinjve dhe familjeve më në nevojë. Artistja e talentuar dhe shumë e dashur për publikun, por edhe e ndjeshme dhe aktive ndaj kauzave sociale, Marsela Çibukaj do të jetë ambasadore e World Vision Albania, si […]

Edukimi ka fuqinë për të ndryshuar jetë

2

“Besoj që të rinjtë e grupeve IMPACT janë me të vërtetë agjentë ndryshimi në komunitetet ku jetojnë. Ata ndryshojnë shumë nga nxënësit e tjerë, për shkak të njohurive shtesë që kanë fituar. Pika e tyre më e fortë është komunikimi dhe aftësia për të gjetur zgjidhje për sfidat që hasin në familje, shkollë, apo komunitet,”- […]

Kur prek ëndrrën

Sardi 1

“Nuk janë ëndrrat e mbinatyrshme që na pengojnë, janë qëllimet shumë të natyrshme që na kufizojnë.” Kjo është bindja e Sardit nga Korça, 18-vjeçarit të cilit i pëlqen të ëndërrojë për të ardhmen dhe karrierën e tij. Ai beson se me punë, disiplinë dhe pasion, edhe gjërat që duken të pamundura mund të bëhen realitet. […]