DW Shqip – Shqipëri: Fëmijët pa fëmijëri

dw

Fëmijë që lypin apo që shfrytëzohen për punë, një dukuri që është zbehur nga viti në vit, por nuk është zhdukur ende në Shqipëri. Varrezat e Tiranës janë vendi ku më së shumti lypin këta fëmijë. Një djalë 13 vjec thotë se pastron varret, i lanë ato… Njerëzit i japin 15-20 mijë lekë për shërbimet […]

Ora News – Maqedonia e Veriut në tryezën e NATO-s, Shqipëria firmos e para protokollin e pranimit

mkd-408447

Maqedonia e Veriut ulet në tryezën e NATO-s. Në selinë e Aleancës në Bruksel po zhvillohet ceremonia e nënshtrimit të marrëveshjes së shteteve të NATO-s me Maqedoninë, duke i mundësuar shtetit ballkanik që të bëhet anëtari i 30-të i aleancës ushtarake. Shteti i parë që nënshkroi ishte Republika e Shqipërisë. http://www.oranews.tv/article/maqedonia-nenshkruan-sot-ne-bruksel-marreveshjen-e-pranimit-ne-nato

VOA – Freedom House: Demokracia në rënie

fredom

Organizata, Freedom House thekson në raportin e saj se parimet demokratike siç janë integriteti i zgjedhjeve dhe të drejtat e migruesve, po dobësohen për të 13-tin vit me radhë. Nga vendet e Ballkanit, vetëm Kroacia është në mesin e vendeve të lira, ndërsa Shqipëria dhe Kosova radhiten në mesin e vendeve pjesërisht të lira, së […]