ABC News – Elbasan, nxënësit nuk kanë transport, bllokojnë furgonin e mësuesve

Nxënësit e shkollës së Funarit bllokojnë furgonin e mësuesve në mes të rrugës. Janë nxënësit e shkollës 9-vjeçare të cilët nuk kanë lejuar mësuesit që të shkojnë në shkollë. Shkak për këtë është mungesa e transportit të tyre. Në shkollën e Funarit zhvillojnë mësim disa fshatra mes tyre edhe Mollagjeçi që ndodhet larg. Nxënësit duhet […]

World Economic Forum – 70 vjet pas Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut, kjo është arsyeja se përse kemi nevojë për dinjitet më shumë se kurrë

wwe

70 vite më parë themeluesit e Kombeve të Bashkuara hodhën në letër Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut. Ajo fillonte me “Njohjen e dinjitetit të natyrshëm të të gjithë anëtarëve të familjes njerëzore si themelin e lirisë, drejtësisë dhe paqes në botë”. Sot bota ende vuan nga konfliktet mbi kufijtë, fetë, politikat, racën dhe […]

Nga Armando, Dibër/ “Mos hesht!”

Armando Kallaverja

Po e filloj shkrimin tim me një pyetje për bashkëmoshtarët e mi. Çfarë kuptoni ju me heshtje? Është ai momenti kur nuk di, apo nuk do që të japësh një përgjigje? Të heshtësh do të thotë të mbyllësh gojën, sepse nuk ke guxim të tregosh të vërtetën. Them kështu sepse një rast dhune në shkollën […]

Top Channel – Rënia e fertilitetit, prezantohet raporti i gjendjes së popullsisë së botës

Ndryshimi i strukturës demografike të popullatës shqiptare, përveç zgjedhjes së njerëzve për jetën e tyre riprodhuese ka ardhur si pasojë e urbanizimit, emigrimit, plakjes së popullatës. Raporti i gjendjes së popullsisë së botës për 2018, ku përfshihen 155 vende, pjesë e të cilit është edhe Shqipëria, tregon se tendencat globale po shkojnë drejt familjeve më […]