Top Channel – Rënia e fertilitetit, prezantohet raporti i gjendjes së popullsisë së botës

Ndryshimi i strukturës demografike të popullatës shqiptare, përveç zgjedhjes së njerëzve për jetën e tyre riprodhuese ka ardhur si pasojë e urbanizimit, emigrimit, plakjes së popullatës. Raporti i gjendjes së popullsisë së botës për 2018, ku përfshihen 155 vende, pjesë e të cilit është edhe Shqipëria, tregon se tendencat globale po shkojnë drejt familjeve më të vogla dhe martesave më të vona në moshë, gjë që sjell rënien e fertilitetit.

http://top-channel.tv/2018/10/17/renia-e-fertilitetit-prezantohet-raporti-i-gjendjes-se-popullsise-se-botes/