Reporter.al – Mungesa e mjekëve shton dhimbjet e pacientëve në zonat rurale

Prevalle12-534x400

Shqipëria ka numrin më të vogël të mjekëve për banorë në të gjithë rajonin e Ballkanit – një situatë e përkeqësuar gjatë viteve të fundit nga emigrimi drejt Gjermanisë i stafit shëndetësor, por mungesa e tyre ndjehet edhe më shumë në zonat e thella malore, ku pacientët duhet të kalojnë peripeci të shumta për të […]

Business Mag – Marrëveshje për rritjen e sigurisë ushqimore në shkolla e spitale

niko

Agjencia e Prokurimeve Publike dhe Autoriteti Kombëtar i Ushqimit kanë nënshkruar një marrëveshje në prani të ministrit të Bujqësisë Niko Peleshi, për të rritur sigurinë e furnizimit me ushqime në institucionet publike si spitale dhe shkolla. “Marrëveshja e Bashkëpunimit”, sipas burimeve zyrtare të ministrisë, synon mbrojtjen dhe garantimin e sigurisë ushqimore të konsumatorëve me ndjeshmëri […]

Monitor – Indeksi i Ligjit dhe Sigurisë i Gallup: Shqipëria më e pasigurta në Ballkan

indeks

Raporti i Ligjit dhe Rendi Global i Gallup-it 2018 u ofron udhëheqësve një përditësim mbi progresin që vendet po bëjnë drejt arritjes së Qëllimit të Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara “Për promovimin e shoqërive të drejta, paqësore dhe gjithëpërfshirëse”. Sipas Indeksit, Shqipëria renditet e 78-a në botë për sigurinë. Sa më i lartë […]