Top Channel – Ndotja dhe nafta që i sëmur, rrëfimi i banorëve të Patos-Marinzës

Margarita është nëna e 40-vjeçarit të paralizuar, problemet e rënda shëndetësore të të cilit kanë filluar 27 vite më parë. Në një tjetër familje, 4 pjesëtarët janë diagnostikuar me 3 sëmundje të ndryshme. Dy fëmijët, vajza 32 dhe djali 29 vjeç kanë probleme të rënda mendore, ndërkohë që kryefamiljari Tajar Tafa vuan nga sasia e […]

ABC News – Presidenti Meta viziton shkollën “Rogacionistët”

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, në kuadër të Ditës Botërore të Aftësive Rinore vizitoi shkollën profesionale “Rogacionistët” në Lezhë, të drejtuar nga At Antonio Leuci. Kreu i Shtetit u njoh me zhvillimin e kurseve profesionale për punimet dhe qëndisjet me dorë, recetat e grupit të kuzhinës si dhe punën e grupit të fotovoltaikëve. Një nga […]

Balkanweb – BE: Asociacioni, sipas ligjeve të Kosovës dhe Marrëveshjes së Brukselit

asociacioni-780x439-770x433

Bashkimi Evropian po insiston që Asociacioni i Komunave me Shumicë Serbe duhet themeluar brenda kuadrit ligjor të Kosovës dhe në bazë të Marrëveshjes së Brukselit të vitit 2015. Ata madje kërkojnë që Marrëveshja të zbatohet pa vonesa të mëtejshme. BE po insiston që Kosova ta themelojë Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe në pajtim me […]

Business Mag – Prodhimi?! Ende shfrytëzojmë pak investimet dhe njohuritë

prodhim

Rreth një e katërta mundësisë së prodhimit në vend mbetet e pashfrytëzuar. Sipërmarrjet private, në prodhim apo shërbim, arrijnë të vënë në punë më pak se 75% të kapaciteteve të tyre prodhuese. Banka e Shqipërisë bën një vrojtim periodik të bizneseve në këtë drejtim. Të dhënat e fundit tregojnë se shfrytëzimi i kapaciteteve ka pësuar […]