Nga Erigerta, Lezhë/ “Ishim mirë, kur ishim keq”

foto Erigerta

Ishin vitet ’80. Sjell ndër mend rrugën e asfaltuar të fshatit Torovicë, me vija të bardha dhe të gjithë sinjalistikën me parametrat e nevojshme,18km larg qytetit të Lezhës”. E gjithë fëmijëria e mamit, kujtimet lidhen me rrugën e gjelbëruar nga plepat e gjatë, që lëshonin hije në të gjithë gjatësinë e saj. Rruga është JETA, […]

Nga Ina, Korçë/ “Një rreze për të ardhmen”

Jashtë fryn një erë drithëruese e shtresa e dëborës sa vjen e rritet. Dritaret janë pa xhama dhe i ftohti depërton në të gjithë godinën dykatëshe. Nëpër klasa nuk ka sisteme ngrohjeje. Nxënësit dridhen nga i ftohti, duart i kanë akull e nuk shkruajnë dot. Shalli dhe kapuçi nuk i ngrohin dhe asgjë nuk u […]

Vizion Plus – “Shqiptarë e serbë bëhen bashkë, prezantojnë filmin në Pogradec “

Filip Dimiç një i ri nga Serbia që jeton në Kosovë së bashku me miq të tjerë nga Bosnja dhe Kosova ndodhen në Pogradec për të marrë pjesë në Festivalin Ballkanik të Filmit. Të rinjtë do të prezantojnë punimin e tyre i cili do të jetë i fokusuar në një tematike sociale. https://www.vizionplus.tv/shqiptare-e-serbe-behen-bashke-prezantojne-filmin-ne-pogradec/

Nga Vaskë dhe Joan, Korçë/ “Braktisja e shkollës nga fëmijët romë”

^EA3CAFF41924E4208FBAD11678E2C9A62F2482A646D8F3EB74^pimgpsh_fullsize_distr

Nga raportimet e bëra në vitin 2015 nga një iniciativë e nxënësve dhe mësuesve të shkollës “Bardhyl Pojani” në Pojan, rreth 70% e fëmijëve të komunitetit rom në fshatin Pojan po largohen gjithmonë edhe më tepër nga ambientet e shkollës duke sjellë vështirësi në integrimin e tyre në shoqëri.Në fshatin Pojan të rrethit Korçë, një […]