Nga Laura, Dibër/ “Me lot në sy”

tears2

U quajt Fitore, por s’pati asnjë të tillë në jetë! Sytë e një vajze të vogël, të cilët shihnin përtej ëndrrave dhe aspirateve, sytë e një vajze që qeshin sa herë shikojnë fëmijët e tjerë tek luajnë, edhe pse e di mirë se pas kësaj buzeqshjeje fshihen gishtat drejtuar asaj, duke e mënjanuar nga të gjithë. […]

Nga Stelina, Lezhë: “Shkolla…”

shkolla Gocaj

Kjo histori nuk fillon sot, por shumë vite më parë. Aty kanë marrë dije shumë breza që janë ulur në bankat e kësaj shkolle dhe të gjithë kanë kaluar të njëjtin problem. Kanë kaluar afërsisht rreth 60 vite dhe asnjë zgjidhje. Si është historia e vërtetë e kësaj shkolle? Kush ishte brezi i parë që […]

Top Channel – Lypsarët shqiptarë “pushtojnë” Kosovën!

femijet lypsare

Policia e Kosovës ka zhvilluar një operacion për “identifikimin e fëmijëve në situatë rruge si viktima të mundshme të trafikimit” gjatë muajit qershor. Sipas deklaratës së policisë, thuhet se janë identifikuar 86 fëmijë që kërkojnë lëmoshe dhe ajo që bie në sy në raport është fakti se shumica e tyre janë nga Shqipëria. 28 nga […]

ABC News – BE planifikon shpenzime deri në 35 miliardë euro për çështjen e emigrantëve

emigrantet

Bashkimi Europian po planifikon një megabuxhet vetëm për adresimin e çështjes së emigrantëve. Vendet anëtare po diskutojnë për një fond që arrin deri në 35 miliardë euro, për periudhën 2021-2027. Megjithë këto shpenzime, Bashkimi Europian nuk ia ka dalë që të shmangë humbjen e jetëve njeërzore, por tashmë fluksi është reduktuar ndjeshëm. http://abcnews.al/be-planifikon-shpenzime-deri-ne-35-miliarde-euro-per-ceshtjen-e-emigranteve/  

WikiHow – Si të veprojmë në rast tërmeti

termeti

Pasojat e një tërmeti mund të jenë shkatërruese, por është e rëndësishme që të jeni të vëmendshëm dhe të fokusuar pas një goditje tërmeti. Zjarret, rrjedhjet e gazit dhe dëmtimet janë të gjitha rreziqet që hasni pas një tërmeti dhe sa më të përgatitur të përgjigjeni, aq më e sigurt do të jeni. Në link […]