Nga Xhesika, Tiranë/ “Ëndrrat përballë realitetit”

entela

Pamundësia për të blerë librat nuk ia shuajnë dëshiren e madhe Entelës për të studiuar dhe për të shkuar në universitet. Entela Imeri është një vajzë 15 vjeçare që jeton në qytetin e Bathores me prindërit dhe dy motrat. Familja e saj ishte ndër të parat, që u shpërngul nga veriu për në qytet, ashtu siç bënë […]

Nga Kristina, Librazhd: “Bullizmi mbi mua”

Kristina Belba

Si çdo ditë, i ulur në fund të klasës me frikën se nga çasti në çast mund t’i vijë ndonjë ofendim apo goditje pa kurrfarë arsye. I tillë është rasti i 14 vjeçarit me inicialet D.K, i cili ka qenë pre e fenomenit të Bullizmit. Ai rrëfen për historinë e tij që në momentin që […]

Scan TV – Programet e nxitjes së punësimit, hapet faza e parë e aplikimeve – Çfarë përfshijnë dhe afati i fundit për aplikim

punesimi1-745x383

Drejtoria Rajonale e Shërbimit Kombëtar të Punësimit Tiranë hap fazën e parë të aplikimeve për programet e nxitjes së punësimit. Janë tetë programe të ndara sipas kategorive të veçanta si: Programi i nxitjes së punësimit të femrave nga grupet e veçanta, punësimi i punëkërkuesve të papunë në vështirësi, të papunë të rinj që kanë fituar […]

Monitor – “Kur do të fillojë ndarja e shtesave për fëmijët në Kosovë? “

femije ks

Kosova nuk zbaton asnjë skemë sociale apo përfitime për fëmijët. Deri më tani, shtesat për fëmijët, zakonisht ishin vetëm premtime zgjedhore dhe me përmbylljen e proceseve zgjedhore, gjithçka kishte përfunduar aty. Por, së fundmi një grup i deputetëve po kërkon të aplikohen shtesat për të gjithë fëmijët e Republikës së Kosovës, si një nevojë urgjente […]