Top Channel – Gjermania na merr 4.500 infermierë: 2.500 kanë gjetur punë, 2.000 po aplikojnë

Prej rreth dy vitesh, mjekët dhe infermierët shqiptarë janë masivisht me sy e veshë nga Gjermania. Shoqata e Infermierëve deklaron shifra alarmante për mjekët e larguar dhe veçanërisht për ata që presin të ikin. Profilet që kërkohen më tepër janë kujdesi në familje, në spitalet gereatrike. Nëse me këtë ritëm të gjithë do të largohen, lind shqetesimi se kush do të ngelet këtu dhe sa profesionistë do të jenë e si do të jetë shërbimi shëndetësor në vend ne te ardhmen.

http://top-channel.tv/2018/07/02/gjermania-na-merr-4-500-infermiere-2-500-kane-gjetur-pune-2-000-po-aplikojne/