Konsulencë/ekspert për trajnimin e të rinjve vullnetarë

Postuar: 2/07/2018 Kërkojmë konsulencë/ekspert për trajnimin e të rinjve vullnetarë mbi gjithëpërfshirjen sociale, vullnetarizimin dhe promovimin e diversitetit. Ke pasur angazhime të mëparshme me të rinjtë? Apliko dhe bashkohu në ekipit tonë, për të aftësuar të rinjtë për zbatimin e aktiviteteve në ndihmë të personave me aftësi të kufizuar.Tor_for_activity_1.3_0

“Ëndrrat përballë realitetit”

entela

Historia është shkruar nga Xhesika Pasha nga Tirana, për blogun “Reporteri” Pamundësia për të blerë librat nuk e shuajë dëshirën e madhe Entelës, për të studiuar dhe për të shkuar në universitet. Entela Imeri është një vajzë 15-vjeçare, që jeton në qytetin e Bathores   me prindërit  dhe dy motrat. Familja e saj ishte ndër të […]

Top Channel – Drejtësia për të miturit; Proceset zgjaten në kohë

minor

Ndryshimet në kodin e procedurës penale në kuadër të Reformës në Drejtësi, kanë prekur edhe drejtësinë për të miturit. Ndonëse prej gjashtë muaj ka një Kod të ri Penal për të miturit, i cili garanton të gjitha të drejtat dhe synon interesin më të mirë të minorenit, zbatimi në praktikë ka dhënë efekte të ndryshme […]

VOA – Një shqiptare hap biznes me synimin për të ndihmuar refugjatët

shqiptarja

Kriza globale e migracionit është një nga sfidat më të rëndësishme me të cilën përballen tani udhëheqësit. Numri i madh i azilkërkuesve në vendet perëndimore vitet e fundit ka ngritur pyetje të ndryshme: si do të integrohen azilkërkuesit në shoqëri? A janë në gjendje tregjet e punës në këto vende të ofrojnë mundësi për një […]