Kilometrat e mbijetesës

Në Shqipëri, sipas studimit të World Vision, 28.2% e fëmijëve raportojnë së punojnë për të siguruar të ardhura në familje. Thënë ndryshe, në Shqipëri, 1 në 3 fëmijë detyrohet të heqë dorë nga fëmijëria, të heqë dorë nga rritja normale, të heqë dorë nga lojrat, pasionet dhe e gjithë kjo sepse duhet të punojë. Në Ditën […]

Monitor – Rreth 157 mijë shqiptarë kanë kërkuar azil në BE nga viti 2013, renditen pas shteteve të luftës

aplikimet3

” Shqipëria renditet e shtata në botë për numrin e azilkërkuesve në Bashkimin Europian në vitin 2017, pas shteteve që i ikin luftës, si Siria, Iraku, Afganistani, Pakistani dhe Eritrea, më 26 mijë aplikime. Që nga viti 2013, rreth 157 mijë qytetarë shqiptarë kanë bërë kërkesë për azil”. http://www.monitor.al/rreth-157-mije-shqiptare-kane-kerkuar-azil-ne-nga-viti-2013-renditen-pas-shteteve-te-luftes/  

ABC News – Vlahutin: Nuk ka ide për kamp refugjatësh në Shqipëri

Nga Berati, Vlahutin sqaron se ajo për të cilën është folur prej një kohe të gjatë është të pasurit e një qendre, e cila është një qendër studimore, ku kolegët mund të diskutojnë, të shohin fenomenin se çfarë po ndodh. Absolutisht nuk ka asnjë lloj ideje për të pasur një kamp të tillë, siguroi ambasadorja […]

Shqiptarja.com – Çerdhe e re në Berat për fëmijët romë, Manastirliu: Të riaplikojmë modele të mira integrimi në të gjithë vendin

manastirliu

60 fëmijë të qytetit të Beratit, një pjesë e mirë e të cilëve të komunitetit rom dhe egjiptian kanë mundësi të ndjekin arsimin parashkollor në kushte më dinjitoze, pas rindërtimit të çerdhes numër 7 në këtë qytet. Në ceremoninë e përurimit ishin të pranishëm Ogerta Manastirliu, Ministre e Shëndetësisë dhe e Mbrojtjes Sociale, ambasadorja e […]