Monitor – Rreth 157 mijë shqiptarë kanë kërkuar azil në BE nga viti 2013, renditen pas shteteve të luftës

aplikimet3

” Shqipëria renditet e shtata në botë për numrin e azilkërkuesve në Bashkimin Europian në vitin 2017, pas shteteve që i ikin luftës, si Siria, Iraku, Afganistani, Pakistani dhe Eritrea, më 26 mijë aplikime. Që nga viti 2013, rreth 157 mijë qytetarë shqiptarë kanë bërë kërkesë për azil”.

http://www.monitor.al/rreth-157-mije-shqiptare-kane-kerkuar-azil-ne-nga-viti-2013-renditen-pas-shteteve-te-luftes/