VOA – Shqipëri: Studimi, qindra familje të prekura nga gjakmarrja

Shqipëria ka aktualisht 704 familje të prekura nga gjakmarrja, prej të cilave 591 jetojnë në Shqipëri ndërsa 113 prej tyre janë larguar jashtë vendit. Studimi u krye nga shoqata “Gjenerata e Re” me ndihmën e autoriteteve policore dhe OSHEE në 6 qarqet e prekura nga kjo dukuri: Shkodër, Kukës, Dibër, Lezhë, Tiranë dhe Durrës. Pjesa […]

Top Channel – Me dhjeta, mbledh kanaçe

“Punoj për të nxjerrë bukën e gojës. E bëj ngaqë nuk ka familja. Mbledh kanaçe dhe hekura. Fitoj 4-5 mijë lekë (të vjetra) në ditë”, tregon Ledjani. Për disa, historia e Ledjanit mund të tingëllojë si e zakonshme, pasi si ky 11-vjeçar fatkeq ka shumë në Shqipëri. Por, nëse këta fëmijë braktisin shkollën, rasti i […]

Java News – Ministria e Shëndetësisë, inspektorë në terren për fëmijët lypës

Lypes1

“Grupe terreni për identifikimin e fëmijëve që shfrytëzohen ekonomikisht, ndihmë e menjëhershme por edhe kallëzimin penal ndaj prindit ose kujdestarit të fëmijës, kur fëmija kthehet sërish në situatë rruge edhe pasi i është ofruar ndihmë apo alternativë punësimi prindërve”. Deklarata u bë nga Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu në takimin e parë […]

Gazeta Shqip – Mijëra pelegrinë në Kishën e Laçit, kalojnë natën brenda dhe jashtë objektit

asa

E paimagjinueshme është paraqitur situata mbrëmë në Kishën e Shën Ndout. Dukej sikur e gjithë Shqipëria kishte zbarkuar në Laç. Karvani i trafikut të automjeteve i ka kaluar disa kilometra e pelegrinët janë përballur me sfidën për t’i realizuar sipas “njetit” ritet fetare ndërsa të mbërrijë në brendësi të Kishës ishte mision i pamundur. http://gazeta-shqip.com/lajme/2018/06/13/mijera-pelegrine-ne-kishen-e-lacit-kalojne-naten-brenda-dhe-jashte-objektit/

ABC News – Të zhgënjyer nga kultivimi i sherebelës

Fermerët në Kukës i janë larguar sherëbelës, e cila për dy-tre vite u mboll masivisht dhe po orientohen drejt kulturave të tjera. Kjo për shkak se prodhimi ka mbetur stok në mungesë të tregut të huaj. Janë stoqet e sherebelës prej më shumë se tre vite. Kuksianët janë të zhgënjyer. E promovuar si një nga […]