Vizion Plus – Rruga e Torovicës në harresë, banorët ndihen krejtësisht të izoluar

Të gjendur të braktisur si nga pushteti vendor dhe ai qendror, banorët kanë nisur shesin shtëpitë dhe të braktisin fshatin që dikur furnizonte të gjithë Shqipërinë me shalqi. Të rinjtë duket se vuajnë më shumë këtë izolim të fshatit. Ata tregojnë se kanë firmosur disa herë peticione, por kërkesat e tyre duket se janë braktisur […]

ABC News – Klosi në Lushnjë: Zhvillim të pikave agroturistike e agropërpunimit

Shqipëria për herë të parë, sipas ministrit të Mjedisit dhe Turizmit, pret më shumë turistë sesa ka shtretër. Ministri Klosi ishte në Lushnje, qytet që sipas tij mund të shndërrohet në nyje lidhëse turistike me zhvillimin e pikave të agroturizmit. Qëllimi i Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit është shndërrimi i Shqipërisë në një destinacion europian […]