VOA – Shqipëri: Gjimnazet dhe bulizmi homofobik

123 VOA

Në Shqipëri, mbi 60 për qind e mësuesve në gjimnaze heshtin përballë bulizmit me bazë homofobinë. Ky është përfundimi i një sondazhi me mësuesit në 6 qytetet më mëdha të vendit. Studimi i mbështetur nga ambasada amerikane, zbuloi një mungesë të madhe informimi të mësuesve mbi të drejtat e fëmijëve dhe për mbrojtjen e adoleshentëve […]

Ora News – Luiza Gega thyen rekord kombëtar

luiza

Luiza Gega, ambasadorja e World Vision pati një performancë të mirë pavarësisht se nuk arriti të dalë me medalje nga maratona e “Diamond League” por koha e 9-të më e mirë i mjaftoi për të thyer rekordin kombëtar të 3000 mijë metrave me pengesa. Gega ndali kronometrin në 9 minuta e 22 sekonda, duke përmirësuar kohën […]

RTK – Në ditën e fëmijëve, Thaci thotë se duhet bërë më shumë për ta

thacii

“Prindërit, shoqëria dhe institucionet, sot tërë vëmendjen e kanë te fëmijët, të cilët festojnë Ditën Ndërkombëtare të tyre. Kjo ditë e veçantë synon të rris shkallën e vetëdijesimit kundër dhunës dhe abuzimit me fëmijë, duke promovuar mirëqenien dhe të drejtat e tyre. Investimi në fëmijë është investim në të ardhmen. Fëmijët çdo ditë e bëjnë […]

1 Qershori i fëmijëve

Fëmijë nga qytete të ndryshme të Shqipërisë festojnë 1 Qershorin. #WorldVision #Jetënëplotësi