“Konsultimi i akteve nënligjore të Kodit të Drejtësisë Penale për të Mitur”

Artina ok

World Vision në bashkëpunim me Ministrinë e Drejtësisë, Unicef dhe TLAS zhvilluan sot një takim mbi “Konsultimin e akteve nënligjore të Kodit të Drejtësisë Penale për të Mitur”. “Çfarë shkruhet në ligje është ndryshe nga ajo që ne shohim përditë në Kurbin. E kam lexuar paketën e ligjeve, ato janë shkruar shumë shumë bukur, por […]

Scan TV – Nxënësit me aftësi të kufizuara do të marrin ndihmë ekonomike: Propozohet krijimi i Këshillit Kombëtar të Prindërve

aftesi-te-kufizuar-765x383

Këshilli i Ministrave ka depozituar në Kuvend një projektligj ku propozohen disa ndryshime në ligjin për sistemin arsimor parauniversitar. Parashikohet ngritja e një sërë institucionesh të reja e të pavarura dhe në total paketa e ndryshimeve pritet të sjellin një efekt financiar shtesë prej 232 milionë lekë nga buxheti i shtetit. Një nga ndryshimet më […]

Shqiptarja.com – Manastirliu: Aksion kombëtar për aksesueshmërinë e personave me aftësi të kufizuar

manstirliu

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të nisë një aksion kombëtar në të gjithë qendrat shëndetësore, spitalet dhe institucionet sociale për të garantuar aksesueshmërinë fizike për personat me aftësi të kufizuar. Në mbledhjen e parë të këtij viti të Këshillit Kombëtar të Aftësisë së Kufizuar drejtuar nga Ministrja Manastirliu, u diskutua mbi aksionet konkrete […]

Top Channel – 3% e apartamenteve për të pastrehët

ndertimi

Parlamenti ka miratuar një ligj, i cili detyron ndërtuesit që për çdo pallat të ri që ndërtojnë, të kalojnë 3 për qind të sipërfaqes tek bashkia. Këto apartamente do të përdoren për familjet e pastreha, por masa është kundërshtuar nga bizneset e ndërtimit. http://top-channel.tv/2018/05/28/3-e-apartamenteve-per-te-pastrehet/

RTK – ” Presidenti Thaci takon Kancelarin Austriak, Sebastian Kurtz”

kurz

Pritet që në takim me Kancelarin Kurtz, të diskutohen dy çështjet kryesore për Kosovën. E para është faza e fundit e dialogut me Serbinë, sidomos tani pas Samitit të Sofjes, ku u tha qartë se rajoni duhet të bëjë përpara drejt integrimeve evropiane. Kurse tema e dytë, pritet të jetë liberalizimi i vizave për Kosovën, […]