Qëndrim Publik

Organizata World Vision Albania është tejet e tronditur që rastet e dhunës ndaj fëmijëve, vazhdojnë të ndodhin. Ne dënojmë çdo formë dhune, abuzimi dhe neglizhimi dhe bëjmë thirrje për të garantuar mbrojtjen e plotë të çdo fëmije. Mbrojtja, siguria dhe përkujdesja për fëmijët janë çështje serioze, të cilat duhet të marrin vëmendjen kryesore të të […]

Muaji antitrafik, të rinjtë e grupeve IMPACT mesazhe kundër trafikimit të qenieve njerëzore

#worldvisionAlbania #worldvisionshqiperi #organizataperfemijet #organizataperfemijet #terinjte #rini #femije #Youth #children #adolesents

Nën moton “Nga ndërgjegjësimi në veprim: Bashkohuni në luftën kundër trafikimit”, u lançua sot në Tiranë fushata kombëtare në kuadër të muajit kundër trafikimit të qenieve njerëzore. Aktiviteti hapës i fushatës, synoi ndërgjegjësimin e publikut në lidhje me parandalimin dhe luftën kundër #trafikimit të personave dhe do të pasohet nga një sërë aktivitetesh të tjera […]

Igli, kampioni i nismave rinore për eliminimin e dhunës ndaj fëmijëve

Igli nga Tirana, kampioni i nismave rinore për eliminimin e dhunës ndaj fëmijëve, ishte zëri përfaqësues i miliona fëmijëve dhe të rinjve në Asamblenë e 76-të të OBSH-së. Gjatë vizitës në Gjenevë, i riu nga grupet e të rinjve IMPACT të World Vision Albania, u bë pjesë aktive e diskutimeve me përfaqësues të OBSH-së dhe […]

Projekti: “Të rinjtë për një Shqipëri Evropiane”

“Të rinjtë për një Shqipëri Evropiane”, (Building the European future at home: youth engagement in the process) u bashkëfinacua nga Bashkimi Evropian nëpërmjet programit IPA II, i cili menaxhohet nga Ministria e Financave (CFCU) dhe u zbatua World Vision si Lead partner në partneritet me organizatat Changing the Future (CTH) dhe Albanian Center for Competitiveness and International Trade (ACIT) ne harkun kohor prej 16 muajve.

Bordi Këshillimor Rinor 2023

FZH_7198

Pjesëmarrja e fëmijëve dhe të rinjve është në qendër të programeve të World Vision Albania. Më shumë sesa thjesht t’u krijosh hapësirë të shprehin idetë e tyre, pjesëmarrje do të thotë t’i dëgjosh ata, të përfshihesh në një dialog kuptimplotë me ta, t’u kushtosh vëmendje pikëpamjeve të tyre dhe të veprosh për të adresuar shqetësimet […]

Marsela Çibukaj, ambasadore e World Vision Albania

English below Një tjetër personazh i njohur i bashkohet World Vision në Shqipëri në kauzat në mbështetje të fëmijëve, të rinjve dhe familjeve më në nevojë. Artistja e talentuar dhe shumë e dashur për publikun, por edhe e ndjeshme dhe aktive ndaj kauzave sociale, Marsela Çibukaj do të jetë ambasadore e World Vision Albania, si […]

Marsela Çibukaj, ambasadore e World Vision Albania

328930030_719635479908268_4913551265881514350_n

English below Një tjetër personazh i njohur i bashkohet World Vision në Shqipëri në kauzat në mbështetje të fëmijëve, të rinjve dhe familjeve më në nevojë. Artistja e talentuar dhe shumë e dashur për publikun, por edhe e ndjeshme dhe aktive ndaj kauzave sociale, Marsela Çibukaj do të jetë ambasadore e World Vision Albania, si […]

Vendimi që më ndryshoi jetën

“Kur isha i vogël, shkollimi dhe shumë gjëra që kam sot nuk ishin opsion për mua. Ishim një familje shumë e varfër, prindërit nuk punonin dhe jetonim me qira në një shtëpi thuajse të rrënuar. Sikur të mos mjaftonte kjo, në disa raste jemi paragjykuar vetem se i përkasim komunitetit egjiptian,”- kështu e nis rrëfimin […]