Kamila, kampionia e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve

Kamila nga Korça është një vajzë të cilës i pëlqen rregulli. Përpiqet që ditët e saj të jenë të organizuara dhe të frytshme, në mënyrë që çdo veprimi apo angazhimi t’i japë kuptim. Siç shprehet edhe vetë “nuk i pëlqen të bëjë asnjë hap të pamenduar”, në mënyrë që rruga e saj të jetë e […]

Krijohet qendra e parë multifunksionale në Librazhd 

19 Korrik 2023 – Banorët e Librazhdit do të kenë për herë të parë një qendër multifunksionale në qytetin e tyre.   Aktualisht, jemi ne pragun e punimeve për rikonstruktimin e ndërtesës së vjetër e cila së shpejti do të kthehet në një qendër bashkëkohore, ku do të ofrohen shërbime për fëmijët dhe të rinjtë me […]

‘Thuaje’ – Një ekspozitë fotografike mbi sfidat e punësimit të të rinjve

Tiranë, 18 korrik 2023 –  Punësimi është një nga sfidat më të mëdha të të rinjve në ditët e sotme. Vetë ata e kanë identifikuar si një nga çështjet që kanë nevojë ta diskutojnë dhe t’i japin zgjidhje afatgjatë.  Për ta sjellë në vëmendje këtë tematikë, një grup të rinjsh nga qytete të ndryshme të […]

Të rinjtë e IMPACT, pjesë e vlerësimit të Strategjisë Kombëtare të Rinisë

Bashkëpunimi, koordinimi i ndërhyrjeve, si edhe vullneti e dëshira për të kontribuar mbeten shprehje e angazhimit që World Vision Albania ka marrë përkundrejt të rinjve dhe arritjes së mirëqenies së tyre. Për të siguruar garantimin e llogaridhënies së ndërsjelltë dhe mbajtjen e palëve përgjegjëse për zbatimin e vendimeve të dakordësuara më herët me të rinjtë, […]

Igli, kampioni i nismave rinore për eliminimin e dhunës ndaj fëmijëve

Igli nga Tirana, kampioni i nismave rinore për eliminimin e dhunës ndaj fëmijëve, ishte zëri përfaqësues i miliona fëmijëve dhe të rinjve në Asamblenë e 76-të të OBSH-së. Gjatë vizitës në Gjenevë, i riu nga grupet e të rinjve IMPACT të World Vision Albania, u bë pjesë aktive e diskutimeve me përfaqësues të OBSH-së dhe […]

World Vision Albania, Memorandum Bashkëpunimi me Ministrin e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët

Drejtoresha ekzekutive e World Vision Albania, Eljona Elmazi ka nënshkruar një Memorandum Bashkëpunimi me Ministrin e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, Bora Muzhaqi. Nënshkrimi i marrëveshjes së bashkëpunimit ka në fokus projektet për fëmijët dhe të rinjtë, si dhe përforcon angazhimin e përbashkët për fuqizimin dhe rritjen e mirëqenies së tyre. Në praninë e të […]

Edjana, zëri i fëmijëve dhe të rinjve tek vendimmarrësit

Edjana nuk e besonte se një ditë do të ishte një zë kaq i fuqishëm në mbështetje të fëmijëve dhe të rinjve. Jetesa në një fshat në periferi të Durrësit, ku nuk ofrohen shumë mundësi për brezin e ri, kishte kultivuar tek ajo këtë lloj të menduari, pavarësisht rezultateve të larta në mësime. Por, siç […]

Say It

Të rinjtë janë plot ide. Kreativiteti, energjia dhe vullneti i tyre janë të domosdoshme për të sjellë ndryshimin e kërkuar në shoqëri. Ata janë të ndjeshëm ndaj problematikave dhe të gatshëm të përfshihen në zgjidhjen e tyre.  Përmes aksioneve vullnetare në grup ose individualisht, të rinjtë mund të veprojnë për të përmirësuar komunitetin, shkollën, mjedisin […]