Dhi nga Zvicra në periferi të Vlorës

Emanueli jeton në një fshat pranë Vlorës, ku të joshen sytë me tokat e mbjella me ullinj dhe portokalle. Në pamje të parë, mrekullia e peizazhit fsheh mungesën e njerëzve. Emigrimi e ka prekur masivisht edhe këtë zonë, dhe shumë prej tyre mund të mos kthehen më. Emanueli është një prej tyre, që ka provuar, […]

Fshati i rrallë me teatër kukullash

Sheqerasi, që ndoshta të gënjen me emrin, është fshati më i ftohtë të Shqipërisë. Ose të paktën, këtë të tregojnë banorët e tij. Por në fshatrat përreth, Sheqerasi, më shumë se për të ftohtin njihet për diçka tjetër, më të ngrohtë. Në shkollën e mesme të këtij fshati një grup nxënësish,Gloria,Mikaela,Agimi,Artjoni,Festina,bashkë me profesorin e tyre, […]

Tender/ Bileta, akomodim dhe ushqim për vizitë pune në Gjermani

Postuar: 2/05/2023 Në kuadër të zbatimit të projektit RE-IN-VEST, i cili synon të rimëkëmbë në aspektin socio-ekonomik familjet e rikthyera nga emigracioni në 10 bashki të vendit, World Vision po kërkon kompani/ agjensi për të ofruar shërbimin e biletave të avionit, akomodimit dhe ushqimit për stafin e projektit që do të zhvillojë një vizitë pune […]

Raporti Vjetor 2019 – World Vision Albania

Year  2019  marked  the  anniversary  of   the   20-year   efforts   in   humanitarian,   development   and   advocacy   work   of    World  Vision  in  Albania  and  Kosovo.  In  the  last  two  decades,  100,000  children  have  benefitted  from  45  programs  in  around  220  communities  of   Albania.   This   was   made   possible   because  thousands   of   supporters   have   believed   and  continue to believe in […]