Klan Tv – “Kongresi i Manastirit” i mbyll derën djalit me autizëm, Stop e regjistron

Qazim Meta dhe Rizvana Gjana, janë prindër të Grisildit 8 vjecar me probleme autizmi. Ata thonë, se nuk ia regjistrojnë djalin në shkollën 9-vjecare “Kongresi i Manastirit”. Gazetarja e “Stop” shkoi bashkë me prindërit e djalit në Drejtorinë arsimore të Tiranës, specialistja e së cilës, e urdhëroi drejtoreshën e shkollës të regjistrojë Grisildin. Të nesërmen […]

VOA – Del Indeksi i Kapitalit Njerëzor nga Banka Botërore

voa

“Një fëmijë i lindur sot në Shqipëri kur të rritet do të ketë 62% të produktivitetit, që do të kishte, nëse do të gëzonte arsimim të përfunduar dhe shëndet të plotë” – thuhet në Indeksin e Kapitalit Njerëzor. Sipas statistikave, Shqipëria e ka rritur mbulimin dhe cilësinë e arsimimit dhe kujdesit në fëmijërinë e hershme. […]

Shqiptarja.com – Siguria ushqimore në shkolla, AKU mbyll subjekte dhe gjobit disa të tjerë

aku

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit në kuadër të kontrollit të operatorëve të biznesit ushqimor (FAST FOOD-e) pranë institucioneve arsimore, shkolla, kopshte, çerdhe ka kryer në rang vendi 227 inspektime. Pas kontrolleve janë marrë 65 masa administrative me paralajmërim, 13 masa administrative me gjobë si dhe 2 ndërprerje aktiviteti. http://shqiptarja.com/lajm/siguria-ushqimore-ne-shkolla-aku-mbyll-subjekte-dhe-gjobit-disa-te-tjere

VOA – Dhuna ndaj grave, dëshmia e një nëne në rehabilitim

dhuna

Dhuna ndaj grave është një nga fenomenet me të rënda, me cilin përballet sot shoqëria shqiptare. Ajo është e përhapur kudo, si nga pikëpamja fizike, ashtu dhe nga ajo psikoligjike. Por denoncimet, më së shumti, vijnë nga gratë dhe vajzat që provojnë dhunë fizike në familje. Një nënë e dhunuar, e marrë në mbrojtje nga […]