Top Channel – Shpëtoi dy të miturat, nëna do t’i mbyste në lumin Seman

Dy motra binjake 6-vjeçare do të ishin mbytur, nëse pranë lumit Seman nuk do të ndodhej një 30-vjeçar që po peshkonte. Admir Murataj pa sesi nëna e dy vajzave tentoi t’i mbyste ato, pasi më parë kishte djegur edhe banesën e bashkëjetuesit të saj. http://top-channel.tv/2018/08/16/shpetoi-dy-te-miturat-nena-do-ti-mbyste-ne-lumin-seman/

Klan tv – Tekste falas edhe për fëmijët në nevojë

Shtohen kategoritë e fëmijëve që do të përfitojnë tekstet falas në arsimin parauniversitar. Veç 125 mijë nxënësve nga klasa e parë deri në klasën e katërt, do të përfitojnë edhe ata që vijnë nga familje me ndihmë ekonomike, apo që janë viktima të trafikimit dhe dhunës në familje, nxënësit me aftësi të kufizuar që vuajnë […]

Top Channel – Korçë, e zë poshtë bombola e gazit; ndërron jetë 3-vjeçari

korca-spital

Një djalë 3-vjeçar nga fshati Mborje i Korçës ka ndërruar jetë pasi duke luajtur e ka zënë poshtë një bombol gazi. I mitur nuk i ka mbijetuar dot plagëve të marra. Në momentin e ngjarjes, fëmija ishte në shtëpi së bashku me të ëmën. 3-vjeçari ka shkuar në dhomën e gjyshit, në të cilën ndodhej […]

Balkanweb – Depresioni tek fëmijët adoleshent i bën edhe prindërit me depresion

balkanweb

Prindërit me të vërtetë e ndiejnë dhimbjen e fëmijëve të tyre. Sipas një studimi të Universitetit të Northwestern rreth një e katërta e adoleshentëve të diagnostikuar me depresion, kishin edhe prindërit që vuanin nga kjo gjë. Depresioni është shkaku kryesor i aftësisë së kufizuar në SHBA dhe është rritur vazhdimisht në mesin e adoleshentëve. http://www.balkanweb.com/depresioni-tek-femijet-e-tyre-adoleshent-i-ben-edhe-prinderit-me-depresion/