VOA – Tiranë: Afro 70 për qind e të rinjve gati të lënë vendin nga papunësia

te rinjte

Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë dhe Qendra CRCA sapo kanë kryer studimin Indeksin Kombëtar për të Rinjtë, si pjesë e studimit “Rinia në Shqipëri”. Indeksi është një anketim i 15 organizatave rinore nga doli se qeveria dhe bashkitë ka lënë pothuaj pa zbatuar planin kombëtar të veprimit për rininë dhe nuk përmbush detyrimet shtetërore ndaj […]

Monitor – Gati projektligji që çertifikon prodhimet ushqimore tradicionale

prodhime-bujqesore

Një projektligj i ri që synon të përcaktojë kriterët se kur një prodhim bujqësor quhet tradicional dhe më pas do ta çertifikojë atë, është hartuar tashmë nga Ministria e Bujqësisë dhe është në fazën e konsultimit me publikun. Ligji i ri synon të evidentojë të mbrojë dhe të rrisë vlerën e prodhimeve tradicionale autentike STG […]

RTK – Gjilan, ndërtohet lagje për fëmijët jetim, nënat e pleqte e pambrojtur

gjilan

Kryetari i Komunës së Gjilanit bashkë me përfaqësuesit e shoqatave që merren me trajtimin e personave me nevoja të veçanta dhe ata të Shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve, ka vizituar punimet në ndërtimin e lagjes së re për fëmijët jetim, nënat dhe pleqtë e pambrojtur, e cila ka filluar punimet falë donacionit të Kuvajtit në […]

Vizion Plus – Haradinaj: Kufijtë nuk preken, kjo teme as që nuk diskutohet

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj iu përgjigj nga Vlora, këmbënguljes së presidetit Thaçi në lidhje me korigjimin e kufijve. “Hapja e temës së kufijve është e papranueshme per mua. Kufijtë nuk do të preken, ato nuk lëvizen me fjalë. Sa i përket referendumit, fatmirësisht jetojmë në demokraci por ritheksoj se kufijtë janë vendosur me luftë”. […]