Monitor – 2017, Shqipëria me shpenzimet më të ulta për arsimin në Rajon në raport me PBB-në

Shpenzimet-publike-per-edukim

Teksa vendet e rajonit shumica e të cilave janë kandidate për tu antarësuar në BE janë në garë për tu afruar me standartet e BE-së, Shqipërisë në shumë tregues ekonomik dhe sociale i duhet ende shumë kohë për të arritur standartet e vendeve të Rajonit. Edhe në vitin 2017 Shqipëria u rendit e fundit në Rajon për shpenzimet dedikuar arsimit me 3.1 % te PBB-së.

http://www.monitor.al/2017-shqiperia-shpenzimet-te-ulta-per-arsimin-ne-rajon-ne-raport-pbb-ne/