Reporter.al – Gratë e Bulqizës nisin peticionin kundër koncesionit të pyejeve

grataebulqizes-600x338

Dhjetra gra nga zona e Fushe Bulqizës i janë drejtuar kryeministrit Edi Rama duke i kërkuar të zgjidh konfliktin e komunitetit të tyre me një kompani koncesionare që prej vitesh synon shfyrtëzimin e masivit pyjor të njohur si ‘Sheshe Bulqizë’. Peticioni vjen pas një takimi të mbajtur me banorët e zonës nga minisitri i Mjedisit, […]

Scan Tv – Përfundon rruga e Kepit të Rodonit! FSHZH: 5 mijë banorë përfitues, impakt në turizëm dhe ekonominë lokale

kepi6

Fondi Shqiptar i Zhvillimi njofton se kanë përfunduar punimet në rrugën “Lalëz-Bizë-Draç”, 6.8 kilometra, një investim i qeverisë shqiptare nëpërmjet Fondit Shqiptar të Zhvillimit. Rruga është pjesë e aksit rrugor rajonal që lidh zonën turistike të Kepit të Rodonit me pjesën tjetër të Njësisë Administrative Ishëm, pjesë e Bashkisë Durrës. Janë rreth 5,000 banorë të […]

World Economic Forum – Sipërmarrësit socialë mund ta ndryshojnë botën, por këto 6 gjëra na mbajnë prapa

imagee

Sipërmarrësit socialë në mbarë botën kanë qenë katalizatorë të pashembullt për shoqërinë e tyre. Ata përdorin strategji të nxitura nga tregu duke prekur çështjet sociale emergjente e duke i trajtuar ato në mënyra të reja. Përmes sipërmarrjeve jofitimprurëse, fitimprurëse dhe hibride, sipërmarrësit socialë kanë promovuar një gamë të gjerë zgjidhjesh të fokusuara në zhvillimin e […]