VOA – Tiranë: Kampe pushimi falas për fëmijët e varfër

Mbi 3 mijë fëmijë të varfër shqiptarë, që jetojnë në familje me të ardhura nën minimumin jetik nga 220 zonat më të varfëra të Shqipërisë janë ftuar nga organizata World Vision për të kaluar një javë pushime verore falas.​ Për shumë prej tyre kjo është e pamundur dhe është hera e parë që shkojnë për disa […]

ata.gov.al – Agroturizmi shqiptar drejt zhvillimit, shtohen modelet e suksesit

pema-696x696

Qeveria ka nisur këtë vit, për herë të parë zbatimin e një programi të madh kombëtar për zhvillimin e agroturizmit. Agroturizmi shihet si mundësia që do të ndryshojë tërësisht situatën në zonat rurale, ku nuk mund të fitosh me bujqësi dhe blegtori. Përmes programit “100 fshatrat”, ku po bashkërendojnë punën 4 dikastere të rëndësishme (Bujqësia, […]