Top Channel – Perkthyesit e shenjave, do rihapen kurset e kualifikimit

Pas problematikes se paraqitur disa dite me pare per mungesen e perkthesve te gjuhes se shenjave, Zv/ministrja e Financave u shpreh se brenda ketij viti do te fillojne kurset e para profesionale per mesimin e gjuhes se shenjave, sepse qendrat e formimit profesional kane fondet e tyre, per te ofruar keto kurse. Personat qe nuk flasin dhe nuk degjojne ne Shqiperi jane te privuar nga arsimi, pasi per ta nuk ka as shkolle te mesme, as shkolle te larte. Ata jane te detyruar te ngujohen ne shtepi pasi perfundojne arsimin 9-vjeçar.

http://top-channel.tv/2018/04/26/perkthyesit-e-shenjave-do-rihapen-kurset-e-kualifikimit/