Si të mbrohemi nga fatkeqësitë natyrore dhe civile

Postuar: 13/10/2015

Shqipëria është një ndër vendet që preket nga fatkeqësi natyrore dhe ato të shkaktuara nga dora e njeriut. Ato janë nga më të ndryshmet, të tilla si: përmbytjet, tërmetet, rrëshqitjet e tokës, epidemitë, zjarret në pyje etj. Sipas raportit të riskut botëror për vitin 2014, Shqipëria renditet e 37-ta nga 171 vende të botës, për rrezikun ndaj fatkeqësive natyrore.

Ndonëse janë fatkeqësi natyrore, ekziston mundësia për t’u mbrojtur ndaj tyre duke i parandaluar, apo përballuar ato me sa më pak pasoja.

Lexoni materialin më sipër për të mësuar se si të mbroheni në të tilla rrethana
Fatkeqesite Natyrore dhe Civile