Shqiptarja.com – Taksat, ndryshon tavani i xhiros për biznesin e vogël

Zbardhet projekti i Ministrisë së Financave për ndryshimin e kategorizimeve sipas xhiros vjetore. mësohet se, pa hequr dorë nga ky vendim mbi TVSH-në, që, sipas qeverisë, ka të bëjë me formalizimin e ekonomisë dhe kontrollin më të mirë të transaksioneve dhe taksave të të mëdhenjve, tani është bërë gati nga administrata e Financave dhe Ekonomisë një tjetër draft, sipas të cilit preket një tjetër taksë: tatim fitimi i ndërmarrjes. Kufiri që do të ndajë biznesin e vogël nga ai i madh do të jetë tanimë 140 milionë lekë xhiro në vit dhe jo 8 milionë, si ka qenë deri tani.

http://shqiptarja.com/lajm/ekskluzive-taksat-ndryshon-tavani-i-xhiros-per-biznesin-e-vogel