Shqiptarja.com – Mallakastër, banorët e fshatit Ngraçije në protestë: S’i çojmë fëmijët në shkollë, s’ka transport

16 fëmijë të fshatit Ngraçije që prej fillimit të vitit të ri shkollor kanë pasur probleme me transportin për në shkollë. Prindërit e tyre kanë protestuar për zgjidhjen e këtij problemi, pasi fëmijët deri tani janë marrë nga mësuesit në mënyrë vullnetare, pasi bashkia dhe Drejtoria arsimore nuk i kanë siguruar një gjë të tillë. Ata thonë se dërgimi i fëmijëve në fshatin Visokë është bërë problem pasi transporti duhet paguar nga vetë ata, sepse nuk po u sigurohet nga ana e institucioneve shtetërore ashtu siç ishte premtuar.

http://shqiptarja.com/lajm/mallakaster-banoret-e-fshatit-ngracije-ne-proteste-si-cojme-femijet-ne-shkolle-ska-transport