Shqiptarja.com – ‘Dua abetaren time’, nxënësit e Luginës së Preshevës kërkojnë libra në gjuhën shqipe

presheve

Lugina e Preshevës po vazhdon të përballet me ndalesën e librit shqip për nxënësit shqiptar. Libri shqip në Luginën e Preshevës është bërë “mall” i ndaluar, thekson Fatmir Arifi, veprimtar për të drejtat e shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Sipas tij, kjo gjendje duhet të jetë kambanë zgjimi për shtetet dhe institucionet shqiptare si dhe ato ndërkombëtare.

http://shqiptarja.com/lajm/dua-abetaren-time-nxenesit-e-lugines-se-presheves-kerkojn-libra-ne-gjuhen-shqipe-foto