Scan Tv – Frontex: Rrjedha migratore përmes Shqipërisë pati rritje në qershor

emigrante-300x199

Në qershor, rreth 13 100 kalime të parregullta u zbuluan në rrugët kryesore të migracionit në BE, 56% më pak se në të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Ndërsa në Mesdheun Qendror dhe atë lindor ka rënë fluksi, Ballkani perëndimor, përmes një rruge paralele, atë Shqipëri-Mal i Zi dhe Bosnje e Hercegovinë, ka pasur rritje të presionit migrator.

http://www.monitor.al/frontex-rrjedha-migratore-permes-shqiperise-pati-rritje-ne-qershor/