Revista Monitor – Si po e kriminalizon kultivimi dhe shitja e droges shoqerine

Untitled-1

Prokuroria e Pergjithshme raportoi se gjate vitit 2017 i rriti procedimet ne gjykate per veprat penale qe lidhen me fushen e narkotikeve me 51% ne raport me nje vit me pare. Rritja e çeshtjeve penale, per shkak te kultivimit dhe shitjes se droges, vjen si nje kosto e larte per shoqerine shqiptare, pasi studimet tregojnë se nga droga merr fuqi i gjithe zinxhiri ne ekonomine e zeze, qe nga pastrimi i parave, fuqizimi i krimit te organizuar dhe per rrjedhoje taksapaguesit e ndershem do te paguajne gjithnje kosto me te larta.

Si po e kriminalizon kultivimi dhe shitja e drogës shoqërinë