Monitor – Zyrtare/ OBSH: Shqipëria, vend problematik për përhapjen e fruthit

fruth-300x200

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka lëshuar një paralajmërim të fuqishëm në Evropë, pasi sipas saj, prevalenca e infeksioneve të fruthit është në shkallën më të lartë në një dekadë. Sipas të dhënave, mbi 92% e rasteve të raportuara ishin të pranishme në vetëm 10 vende: Ukraina me numrin më të madh në 53218 raste, Itali dhe Francë që regjistrojnë respektivisht mes 2500 dhe 2900 raste dhe Shqipërinë me pothuajse 1500 raste.

http://www.monitor.al/zyrtare-obsh-shqiperia-vend-problematik-per-perhapjen-e-fruthit/