Monitor – Zhvillim i mangët fizik i fëmijëve meshkuj nga kequshqyerja, Shqipëria ndër vendet me numrin më të lartë në botë

tabela monitorit

Shqipëria ka prevalencë të lartë të fëmijëve që kanë zhvillim të mangët fizik, sidomos në peshë dhe në gjatësi në grupin e vendeve me të ardhura të mesme të larta, sipas një raporti të Bankës Botërore të publikuar së fundmi mbi Indikatorët e zhvillimit të qëndrueshëm global. Raporti vëren se 7% e fëmijëve meshkuj të moshës nën 5 vjeç gjatë periudhës 2005-2015 Ishin me zhvillim të mangët fizik si pasojë e kequshqyerjes teksa vajzat janë më pak të ekspozuara. Shqipëria renditet e para në grup për numrin më të madh të fëmijëve meshkuj që janë nën zhvillimin qe kërkon mosha, nga kushtet jo të mira të jetesës.

http://www.monitor.al/201753-2/