Monitor – Si po përmbyset piramida e popullsisë, shtohet armata e të moshuarve mbi 60 vjeç, “shterojnë” 20 vjeçarët

moshuar-300x184

Popullsia e Shqipërisë përveçse po pakësohet po ndryshon më shpejtësi strukturën e saj në disfavor të moshave të reja, teksa popullsia në moshë pensioni po rritet me shpejtësi. Sipas të dhënave më të fundit të INSTAT në janar të këtij viti popullsia në grupmoshën 0-24 vjeç ra me mbi 31 mijë persona në raport me vitin 2018. Rënia më e madhe i përket grupmoshës 15-24 vjeç me më shumë se 17 mijë persona. Rrudhja e popullsisë në këtë grup moshë lidhet edhe me flukset e larta të emigracionit dhe lindjet më të pakta viteve 1997.

http://www.monitor.al/si-po-permbyset-piramida-e-popullsise-shtohet-armata-e-te-moshuarve-mbi-60-vjec-shterojne-20-vjecaret/