Monitor – Shifrat e FMN: Shqipëria e 102-a në botë dhe e fundit në Europë, bashkë me Kosovën, për të ardhurat për frymë

renditja

Shqipëria dhe Kosova renditen të fundit në Europë për të ardhurat për frymë, sipas të dhënave të fundit të FMN-së. Për vitin 2018, Shqipëria vlerësohet të ketë të ardhura për frymë prej 5261 dollarësh, në vend të 102 nga 191 shtete, duke u përmirësuar me katër vende në raport me 2017-n. Kosova, me të ardhura prej për frymë prej 4,324 dollarësh, renditet e 112-a. Prej vitesh Shqipëria, një vend i bekuar me shumë pasuri natyrore e pozicion të lakmueshëm gjeografik, nuk po arrin që të rrisë të ardhurat me ritme më të shpejta se fqinjët dhe shtetet e zhvilluara të BE-së (i ashtuquajturi procesi i konvergjencës), duke mbetur më e varfra në Europë, se bashku me Kosovën.

http://www.monitor.al/shifrat-e-fmn-shqiperia-e-102-a-ne-bote-dhe-e-fundit-ne-europe-bashke-me-kosoven-per-te-ardhurat-per-fryme/