Monitor – Shërbimi Kombëtar i Punësimit: Niveli i ulët arsimor është pengesë serioze për punësim

te-papune-sipas-nivelit-arsimore

Zotërimi i aftësive është një kriter i rëndësishëm për gjetjen e një pune, por aftësitë zhvillohen duke mësuar. “Punëkërkuesit e papunë me arsim deri në 9 vjeçar, përbëjnë 57% të totalit të te papunëve të regjistruar, ndërkohë që 28% e ofertave të punës janë për specialist me arsim të lartë, teknik të mesëm dhe nëpunës, ndërsa 40% janë për zanatçinjtë” thuhet në analizën e SHKP.

http://www.monitor.al/sherbimi-kombetar-punesimit-niveli-ulet-arsimor-eshte-pengese-serioze-per-punesim/