Monitor – Indeksi i PNUD për varfërinë multidimensionale, Shqipëria e 68-a në botë

varferia_ks-300x192

A po ndjekin fëmijët shkollën? A kanë familjet qasje në ambientet e kujdesit shëndetësor? A po marrin komunitetet ujë të pastër, rregullisht dhe energji elektrike? Këto janë disa nga faktorët që mund të ilustrojnë varfërinë shumëdimensionale. Indeksi, që shqyrton 105 vende dhe mbulon pothuajse tre të katërtat e popullsisë globale, shikon përtej të ardhurave për të kuptuar se si njerëzit përjetojnë varfëri në mënyra të shumta dhe të njëkohshme. Shqipëria renditet në vendin e 68, e studiuar sipas kategorive të studimit.

http://www.monitor.al/indeksi-i-pnud-per-varferine-multidimensionale-shqiperia-e-68-a-ne-bote/