Monitor – Indeksi Global i Inovacionit, Shqipëria në vendin e 83, dobët me shpikjet, kërkimin dhe kapitalin njerëzor

tabela-inovacionit

Indeksi Global i Inovacionit është një publikim i përvitshëm i Organizatës Botërore të Pronësisë Intelektuale. Shqipëria është renditur e 83-ta mes 126 vendeve në Indeksin Global të Inovacionit duke u ngjitur me 10 vende në raport me një vit më parë kur ishte në vendin e 93. Por pavarësisht këtij përmirësimi duket se vendi ynë ende mbetet larg disa prej vendeve kyçe të rajonit si Mali i Zi që renditet i 52-i, Kroacia në vendin e 41, Serbia në vendin 55. Maqedonia renditet në vendin e 84.

http://www.monitor.al/indeksi-global-inovacionit-shqiperia-ne-vendin-e-83-dobet-shpikjet-kerkimin-dhe-kapitalin-njerezor/