Monitor – Hendeku gjinor në edukim, Unesco: Në Shqipëri 4 % e vajzave nuk ndjekin shkollën fillore

indeksi

Sipas të dhënave të fundit, 63 milionë fëmijë të moshës shkollore fillore (rreth 6 deri në 11 vjeç) janë nuk ndjekin studimet fillore. Vajzat në moshën shkollore kanë një disavantazh në shumicën e rajoneve, me përjashtim të Amerikës Latine dhe Karaibeve, të Evropës dhe të Amerikës Veriore, ku djemtë kanë më shumë gjasa të braktisin shkollën Në Shqipëri vihet re i njëjti trend europian, 4 % e vajzave nuk ndjekin shkollën fillore.

http://www.monitor.al/hendeku-gjinor-ne-edukim-unesco-ne-shqiperi-4-e-vajzave-nuk-ndjekin-shkollen-fillore/