Monitor – Buxheti 2019, Ahmetaj: Rriten pagat për mjekët, mësuesit, diplomatët, hyn në fuqi bonusi i lindjes

ahmetaj-3-684x450-300x197

Në fjalën e tij kreu i Financave do të theksonte se buxheti rreth 5 miliardë $ i vitit të ardhshëm është më i madhi që ka pasur Shqipëria dhe që i paraprin rritjes ekonomike. Rritja e pagave për 65 mijë të punësuar dhe sektorët që do të kenë rritje janë shëndetësia me rritje 7-10 % mjekët dhe infermeirët, tek arsimi rritje mbi 17 % për mësuesit, mbrotja shkon në kategori të ndryshme deri në 19 %. Për herë të parë pëfitojnë dhe diplomatët. Lajmi tjetër i mirë është për familjet dhe vogëlushët nga 1 janari që vjen me politikën e re të bonusit të lindjeve, që do të thotë se çdo i porsalindur do të marrë si fëmijë i parë 400 mijë lekë, i dytë 800 mijë lekë dhe i tretë 1.2 milionë lekë të vjetra”.

http://www.monitor.al/buxheti-2019-ahmetajrriten-pagat-per-mjeket-mesuesit-diplomatet-hyn-ne-fuqi-bonusi-i-lindjes/