Klan Kosova – Nxënësit në Kosovë preferojnë gjimnazin më shumë se shkollat profesionale

ksoove

Edhe këtë vit shkollor orientimi kryesor i nxënësve për regjistrim në shkolla të mesme janë gjimnazet dhe jo shkollat profesionale. Kjo po ndodh nga frika se pas përfundimit të shkollimit profesional nxënësve nuk u ofrohet një vend pune. Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, arsimin profesional e ka shpallur si prioritet dhe pritet që në të ardhmen të përpilohen strategji të cilat do të ndikonin në përmirësimin e gjendjes në shkollat profesionale.

http://klankosova.tv/nxenesit-ne-kosove-preferojne-gjimnazin-me-shume-se-shkollat-profesionale/