Festivali i Rinisë 2023: Një botë me mundësi për të rinjtë

Për të shtatin vit radhazi, organizata World Vision Albania në bashkëpunim me Zyrën Rajonale për Bashkëpunim Rinor – RYCO organizon Festivalin e Rinisë 2023. Eventi kombëtar me fokus të rinjtë do të bëjë bashkë në Tiranë rreth 100 të rinj nga 7 bashki të vendit. Me synimin për të sjellë një frymë inovative dhe duke […]

Shkolla si Qendër Komunitare – Forumet Rajonale

Rreth 300 nxënës, nga 11 zona të Shqipërisë, ishin pjesë e Forumeve Rajonale që World Vision organizoi këtë muaj. Gjatë 4 ditëve, shkollat pjesëmarrëse, prezantuan nismat e tyre, të cilat kontribuojnë në modelin e shkollës si qendër komunitare.

KRIJIM, RISI, NDRYSHIM- Konferenca e të rinjve 2015

Ata erdhën nga rrethe të ndryshme, nga periferitë e jugut dhe veriut për të marrë pjesë në konferencën e 8-të të rinisë. Ishin plot 150 të rinj pjesëmarrës nga: Dibra, Kurbini, Elbasani, Librazhdi, Vlora, Korça dhe Tirana. World Vision u mësoj si t’i vënë në jetë idetë e tyre, si të punojnë me një plan biznesi, si […]

Çfarë ndodhi më fëmijët gjatë 2015-ës?

Të dhënat nga Raporti i Mirëqenies së Fëmijëve 2015 të World Vision tregojnë se gati tre të katërtat e fëmijëve të varfër dhe më në nevojë në Shqipëri raportojnë të kenë ndeshur dhunë apo abuzim në jetën e tyre, por më pak se 15% ndihen në gjendje për t’ia treguar këtë ndokujt.  Ndërkohë, ndryshimet në […]

Materiale shkollore për nxënësit në nevojë

Eraldi dhe Indriti janë vetëm dy nga 8820 fëmijët nga Elbasani, Vlora, Tirana, Durrësi, Librazhdi, Shkodra, Lezha, Kurbini dhe Dibra, të cilët World Vision i ka mbështetur me materiale shkollore, në fillim të vitit të ri akademik 2016. Setet shkollore përmbajnë fletore, blloqe shënimesh, lapsa, stilolapsa, ngjyra, fletore e vizatimi etj. Çdo nxënës ka marr […]

Më përkrah! Mos dhuno!

Sot në orën 9, pranë Muzeut Kombetar, World Vision iu bashkua Maratonës së Tiranës për të mbështetur kauzën për mbrojtjen e fëmijëve “Më përkrah! Mos dhuno!

Bullizmi

Kjo video u realizua në kuadër të 20 nëntorit, Ditës Botërore të të Drejtave të Fëmijëve, për të ilustruar një nga problemet që ata hasin më së shumti: Bullizmin.