Altini, 3 vjeç

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë, në muajin shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhenj i ndriçojnë gjithë fytyrën. Ai jeton në një shtëpi një katëshe, në një fshat të Librazhdit. Oborri i shtëpisë është dhe këndi i tij i lojrave, këndi i […]

Tungjatjeta Arjan!

26692506_10211247150321672_2093074795_o

Arjani është djali i vogël i familjes. Ai erdhi në jetë pas motrës dhe 2 vëllezërve më të mëdhenj. Prindërit tregojnë se jetesa në një familje të madhe si e tyrja, në një fshat të varfër të Librazhdit nuk është e lehtë. Ata janë të dy të papunë. Ata kanë një lopë dhe kanë pak […]

Selma mundet!

selma ok

Selmën e takuam sërish, por kësaj here nuk e gjetëm shtrirë apo në krahët e së ëmës, por në një cep të divanit, të buzëqeshur e me sytë që i shkëlqenin nga gëzimi. Më në fund, Selma mund të qëndojë ulur, pa ndihmën e askujt. Ky ishte vetëm fillimi i shumë surprizave që jo pa […]

Tungjatjeta, Arta!

Herën e parë që kemi takuar Artën nga fshati Xyrë i Librazhdit, ajo ishte 7 vjeç. Nuk ecte dot vetë dhe nuk qëndronte dot në këmbë. Madje, ajo nuk nuk ecte dot as këmba-dorazi. E vetmja mundësi për të lëvizur ishte të mbahej tek e ëma, Florina. Pyetja që ajo i bënte vazhdimisht nënës së […]

Tungjatjeta, Altin!

Altini

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë, në muajin shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhenj i ndriçojnë gjithë fytyrën. Ai jeton në një shtëpi një katëshe, në një fshat të Librazhdit. Oborri i shtëpisë është dhe këndi i tij i lojrave, këndi i […]

Shpresë nga “Tungjatjeta… jetë”

34817692_10156448614653686_709564649254682624_nok ok

“Në fillim nuk e besoja, që do të vinte një ekip profesionistësh në shtëpinë tonë. Kur ju filluat të vinit në familjen time, ndjeva mbështetje. Ndjehem shumë e lumtur dhe shpresoj që të vijnë çdo ditë. Tani Emanueli është më i qetë kur bën terapi dhe reagon më shumë.  Dëshira ime më e madhe është […]

Alesia

Tungjatjeta Jetë… Alesia lindi me paralizë cerebrale, por kjo nuk e ka penguar të jetë e para e klasës dhe të shkëlqejë në orën e matematikës. “Kur mbaron mësimi, shokët e klasës vrapojnë për të shkuar në shtëpi. Unë rri ulur dhe pres mamin”- tregon 9-vjeçarja. E ëma nuk vonon kurrë. Ajo e merr në […]

Tungjatjeta Leonora!

BEV_2984

Prindërit e Leonorës besojnë se ai operacion i shpëtoi jetën së bijës, por nuk i ktheu dot fëmijërinë. Nora mori një kurë me ilaçe të cilat nuk i ndërpreu më kurrë. Sot është 16 vjeçe dhe merr 14 tableta në ditë, 7 në mëngjes dhe 7 në darkë. Ato i shkaktojnë një gjendje pasiviteti të […]

Tungjatjeta nga GirlScout

_DSC3723

GirlScout është emri i përbashkët i 80 vajzave nga Korça. Ato njihen në qytet për nismat e tyre sepse kërkojnë të sjellin ndryshim social dhe ekonomik në komunitetet ku jetojnë, por edhe të ndihmojnë më të vegjëlit e njerëzit që kanë nevojë për to. Në fund të muajit shkurt, të gjitha vajzat u organizuan në […]