Marsela Çibukaj, ambasadore e World Vision Albania

English below Një tjetër personazh i njohur i bashkohet World Vision në Shqipëri në kauzat në mbështetje të fëmijëve, të rinjve dhe familjeve më në nevojë. Artistja e talentuar dhe shumë e dashur për publikun, por edhe e ndjeshme dhe aktive ndaj kauzave sociale, Marsela Çibukaj do të jetë ambasadore e World Vision Albania, si […]

130 të rinj nga Shkodra dhe Ulqini gati për tregun e punës

a

Duke u dhënë të rinjve aftësi të posaçme që i përgatisin për tregun e punës ata kanë më shumë mundësi të gjejnë një punë dhe të jenë të pavarur. 130 të rinj nga Shkodra dhe Ulqini janë pajisur me njohuri se si të integrohen në tregun e punës dhe të nisin sipërmarrje të vogla në […]

Letër nga një mike

0aaa3543-4d54-4796-8d0f-a1b2ecbcad91

Kjo nuk është letra e një shkrimtari apo gazetari profesionist. Rreshtat e mëposhtëm janë shkruar nga Debora, 17-vjeçarja që angazhohet me grupet rinore IMPACT në Bashkinë e Kamzës.  Gjimnazistja është një prej të rinjve më të angazhuar në zonën e saj. Përgjatë viteve, me mbështetjen e World Vision, ajo është përfshirë në disa fushata e […]

Na jepni një dorë 

Kesjona foto

Kesjana është një nga të rinjtë e grupeve IMPACT në Dibër, e cila së fundmi është angazhuar edhe në blogun REPORTERI për të ngritur zërin për disa nga çështjet që duan të adresojnë fëmijët, adoleshentët dhe të rinjtë në komunitetin e saj.  Në shkrimin e saj të parë, 16-vjeçarja që synon të bëhet mjeke trajton […]

Melinda – Kur guri “nuk rëndon” në vend të vet

WhatsApp Image 2022-02-28 at 11

Melinda është një nga të rinjtë e blogut “Reporteri” në qytetin e Shkodrës. Prej 5 vitesh ajo angazhohet për të trajtuar tema dhe çështje të rëndësishme që i shqetësojnë të rinjtë në komunitetet ku jetojnë. Sot me anë të këtij shkrimi, 18 vjeçarja ka zgjedhur të trajtojë disa nga problematikat, sipas saj më të ndjeshme, […]

Historia e një të reje vullnetare

Emrin ma kanë vënë Marjena. Në ditë ndërkombëtare humanitare dua t’ju njoh pak me angazhimin tim si vullnetare në një organizatë ndërkombëtare humanitare si World Vision. Isha një 18-vjeçare e sapo shpërngulur në Tiranë prej studimeve, e panjohur me qytetin, me kulturën dhe me gjithë ritmin kaotik të këtij metropoli. World Vision Albania e pashë […]

Një pranverë e humbur

1591172978825

Situata që kaluam e po vazhdojmë të përjetojmë është mjaft e vështirë. Pavarësisht se tani i jemi përshtatur të jetuarit në këtë mënyrë, nuk mund të mohojmë se muajt që hodhëm pas, ishin një sfidë për secilin prej nesh. Të tjerët që po dhe do kalojmë, nuk janë aspak të thjeshtë gjithashtu. Rutina e përditshme […]

Sara nga Shkodra/Siguria në internet

images

Siguria në internet nga Sara Interneti tanimë ka zënë një vend thelbësor në jetën e secilit prej nesh e që përdoret nga të gjitha moshat, kryesisht nga të rinjtë. Sot, konsiderohet si një mundësi e mirë, sepse me anë të internetit ne mund të kërkojmë informacione nga më të ndryshmet duke zgjeruar kështu horizontin tonë, […]

Nga Lunida, Kurbin- Në mes të errësirës ka dritë

3_7

Ndodh që secili nga ne, shpesh herë të përballet me vështirësi, me sfida sepse sfidë është vetë jeta. Ngritjet dhe ngjitjet e jetës gërshetohen me dështimet dhe sukseset, lumturitë dhe zhgënjimet. Jeta nuk është lëndinë trëndafilash, ndaj edhe gjembat e saj thumbojnë fort, por duhet në jetë të jesh i fortë. Unë, adoleshentja e ‘botës […]

Nis në Librazhd turi i ekspozitës “Reporteri”!

Ekspozita Reporteri _foto TR 1

Për 4 javë, nga ora 8 deri në 17:00, në hollin e Pallatit të Kulturës  do të gjeni ekspozitën “Reporteri” me fotoreportazhet e të rinjve anekënd Shqipërisë. Ata sjellin në vëmendjen e gjithësecilit prej nesh problematikat që hasin në komunitetet ku jetojnë. Reporterët e rinj ngrenë zërin për të njejtin shqetësim me të cilin përballen, […]