674 seanca terapi për 12 fëmijë me çrregullime të spektrit të autizmit në Shkodër

Mbështetja me shërbime e fëmijëve me aftësi të kufizuara dhe ofrimi i mundësive për të përparuar, i ndihmon ata që të arrijnë potencialin e tyre të plotë. Në Shkodër, falë partneritetit të World Vision Albania me holism.al dhe bujarisë së qytetarëve, 12 fëmijë me çrregullime të spektrit të autizmit kanë përfituar 674 seanca terapi gjatë […]

Brunilda, rrugëtimi drejt pavarësisë

Brunilda është shumë e veçantë. Edhe pse pak e turpshme, sytë i shkëlqejnë gjatë gjithë kohës prej mirësisë dhe dashurisë që ka për njerëzit që e rrethojnë. 13-vjeçarja jeton në një fshat në periferi të Prrenjasit bashkë me prindërit, gjyshen, vëllain dhe 2 motrat. Në një botë ku shumë vendosin veten në plan të parë, […]

Investimi i World Vision Albania / Palestër dhe terren i ri sportiv multidisiplinar për fëmijët dhe të rinjtë në Durrës

Durrës – Një terren i ri sportiv multidisiplinar me fushë futbolli, pistë vrapimi si dhe kënd basketbolli, si dhe një palestër tërësisht e rikonstruktuar, do të jenë në dispozicion të 310 fëmijëve dhe adoleshentëve të shkollës 9-vjeçare “Fshat Rinia” në bashkinë Durrës. Duke mirënjohur përfitimet e jashtëzakonshme të aktiviteteve sportive në nxitjen e bashkëveprimit, tolerancës, […]

World Vision Albania anëtarësohet në Shoqatën Evropiane të Ofruesve të Shërbimeve për Personat me Aftësi të Kufizuara

Organizata World Vision Albania është anëtarësuar në Shoqatën Evropiane të Ofruesve të Shërbimeve për Personat me Aftësi të Kufizuara (EASPD), e cila përfaqëson mbi 20,000 shërbime mbështetëse për personat me aftësi të kufizuara në të gjithë Evropën. Ndarja e eksperiencave dhe shkëmbimi i praktikave më të mira me organizatat partnere evropiane do të ndihmojë në […]

#Sport4all, terrene të reja sportive për 562 fëmijë dhe adoleshentë në Tiranë

Dy terrene të reja sportive janë tashmë në dispozicion të 562 fëmijëve dhe adoleshentëve të shkollës “Kolë Jakova” në Tiranë, për të zhvilluar orët e Edukimit Fizik, por edhe për të organizuar aktivitete të ndryshme sportive. Rikonstruktimi i fushës sportive të lojërave me dorë dhe fushës së futbollit është mundësuar nga organizata World Vision Albania […]

‘Thuaje’ – Një ekspozitë fotografike mbi sfidat e punësimit të të rinjve

Tiranë, 18 korrik 2023 –  Punësimi është një nga sfidat më të mëdha të të rinjve në ditët e sotme. Vetë ata e kanë identifikuar si një nga çështjet që kanë nevojë ta diskutojnë dhe t’i japin zgjidhje afatgjatë.  Për ta sjellë në vëmendje këtë tematikë, një grup të rinjsh nga qytete të ndryshme të […]

Edjana, zëri i fëmijëve dhe të rinjve tek vendimmarrësit

Edjana nuk e besonte se një ditë do të ishte një zë kaq i fuqishëm në mbështetje të fëmijëve dhe të rinjve. Jetesa në një fshat në periferi të Durrësit, ku nuk ofrohen shumë mundësi për brezin e ri, kishte kultivuar tek ajo këtë lloj të menduari, pavarësisht rezultateve të larta në mësime. Por, siç […]

Terapi dhe argëtim për fëmijët me aftësi ndryshe

Foto00024

Në një terren fushor me ndërtime të çrregullta, në Bathore, ku popullsia është shtuar dukshëm vitet e fundit, në katin e sipërm të një ndërtese dy-katëshe gjendet një  Qendër për Shërbime e cila ofron ndihmë për fëmijët të cilët kanë probleme me zhvillimin e aftësive të tyre.  Irena është psikologe. Një pjesë e familjes së […]

Për Klevisin, Xhemalin dhe Egzonin, që ta jetojnë jetën në plotësi

Egzoni dhe Dhurata

“U trondita kur mësova se djali im i parë kishte çrregullime të spektrit të autizmit. Ndërsa e kisha të vështirë të pranoja realitetin, ndodhi që edhe kur lindi djali i dytë, ai kishte të njëjtin çrregullim. Kur të papriturat e jetës dukej se më kishin sfilitur mjaftueshëm, mësova se edhe djali i tretë kishte çrregullime […]

Bashkë për të transformuar jetët e fëmijëve

4_11zon

“Motivi që më shtyn çdo ditë për të sakrifikuar nga koha dhe jeta ime, është dëshira për të parë jetë fëmijësh të transformuara. Megjithatë, që të arrij këtë gjë, më është dashur që çdo ditë të transformoj edhe veten time me dije të reja,” – thotë mësuese Enkelejda nga Korça. Nënë e dy djemve, Enkelejda […]