Business Mag – Popullsia vijon të tkurret. Malaj: duhen politika aktive për rritje

bebe-femije-foshnje-1

Arben Malaj fton të lexohen dhe interpretohen me kujdes shifrat për projeksionet e popullsisë, ndërkohë thekson se është e vërtetë që bota sot ballafaqohet me një nga sfidat demokrafike më të vështira, plakjen e popullsisë, e cila krijon probleme të mprehta ekonomike, sociale dhe financiare. Sipas tij një rritje demografike nën 2.1% e popullsisë është e pamjaftueshme për të ushqyer rritjen ekonomike të një vendi në një periudhë afatgjatë.

https://businessmag.al/popullsia-vijon-te-tkurret-malaj-duhen-politika-aktive-per-rritje/